Note to self.

Tack för fina kommentarer! Som jag skrev till ett par av er, så har den höga siffran av "avklarade" dagar
ökat ångesten för att råka "förstöra" det. Jag har inte varit nära att ge upp eller så, jag känner mig fortfarande 
ganska stark, jag är mer rädd att råka göra det omedvetet. Pilla bort hårstrån av gammal vana, nu när det är
så pass långt att jag utan problem kan greppa det och lirka ut det med roten... Som jag under 18 år övat upp
mig att bli jävligt bra på, även utan att tänka. DET är jag rädd för. Inte att jag ska stå med pincetten framför
spegeln och ge upp. Att råka pilla, hade känts som att förstöra allt det jag jobbat fram hittills. Fast jag vet ju
att det inte är så, egentligen. Att jag inte får ta det så hårt, om det händer. För idag har det gått 40 dagar,
och under de 40 dagarna har mitt hår växt massor och blivit långt, ganska jämnt också, även om det finns 
fläckar som varit mer utsatta.... jag hoppas de hinner ikapp.... Om jag råkar pilla ett eller ett par hårstrån så
är ju inte allt förgäves. Jag är rädd att jag ska känna så, men jag försöker skriva det här till mig själv på nåt
sätt, att jag BÖR inte känna så. Jag har varit skitduktig. Det har jag. Jag är jättestolt, och stolt över att jag är
öppen med det, att jag kan dela med mig av allt, av text & bilder, om detta. Det kunde jag inte ens drömma om
förut. Då gick det ju ganska mycket energi åt att försöka dölja det. Så många gånger som jag suttit och försökt
retuschera hårfäste/hårbotten på bilder... försöka undvika att fota så det syntes ö.h.t,... och slingra mig ur frågor 
om hårstyling... Nej, det här är så jävla mycket bättre. Jag mår så bra, av att vara såhär öppen. Best ever.

 

Postat av: Patrik

Det viktiga är inte att inte falla, det viktiga är hur snabbt man reser sig igen. Faller man och blir liggande så är det kört, men så länge man har modet och styrkan att resa sig och gå vidare mot målet så är det aldrig någonsin kört.

Sägs ju att Thomas Edison Misslyckades tusen gånger innan han lyckades uppfinna en fungerande glödlampa. All framgång bygger på misslyckande… Men att man reser sig och går vidare, starkare för varje gång.

Heja ida du är bäst! och även om du kämpar mot dig själv så kommer din vilja att vinna att vinna någon dag.

2013-12-22 @ 20:57:05
URL: http://patrikludvigsson.se
Postat av: Maria

Oh, jag förstår precis! Men kan du inte "sätta undan" dina avklarade pinnar på ett "konto", lite som nån föreslog i förra inlägget, fast med en helt annan inställning; inte för att det är okej att pilla (för det vill ingen av oss att du gör, tänk om det här får vara gången du klarar att sluta!) utan för att inte se pressen? Du har dem på konto och så börjar du om med pinnar? Och sätt bort dem på kontot när du nått det antal då mängden börjar kännas jobbig?

Svar: Jag gillar idén! Samtidigt som jag vill SE alla pinnarna framför mig varenda dag, de gör mig mer peppad... de blir fler, raden blir längre.. : ) Något jag också skulle vilja göra, är att (be någon) skriva ut lite bilder på snygga korta frisyrer, dit jag en dag hoppas på att nå, som en sorts morot och inspiration. Att ha på väggen bredvid spegeln. Jag är så dålig att ta tag i det bara, jag har ingen skrivare, varför ska jag göra allt så svårt? ; ) Haha.
Ida

2013-12-22 @ 21:31:06
URL: http://granntanten.wordpress.com/
Postat av: Lilly

Du är så snyggast,bäst och en riktig krigare. <3

Svar: Tack Lilly :) <3
Ida

2013-12-22 @ 22:41:23
URL: http://www.nattstad.se/blickafram%C3%A5t
Postat av: Eve

Så sjukt jävla stolt över dig!!!! <3<3<3<3

Svar: Tack älsklingen! <3 : )
Ida

2013-12-23 @ 12:32:49
URL: http://eveseden.blogg.se
Postat av: Maria

Jag tror du kan göra nåt av det där redan nu. Alexandra på Cityfrisören är skiiiitduktig. Jag har ju långt hår, men det är inte alls lättklippt och hon får så bra ordning på det. Hon har guldfingrar! Och guldhjärta... om du vågar/orkar prata med henne?

Svar: Näeh, det är alldeles för glest på vissa ställen, ovanpå, t.ex... där man borde ha MEST hår.. <3 Men tack för tipset!
Ida

2013-12-23 @ 16:02:15
Postat av: johanna

DU är jättduktig, och modig som delar med dig av även dina svaga stunder! Det är otroligt stark att göra! jag hejar på dig och tror att du kan vinna det här! :)
kraaam!!

Svar: Tack fina Johanna! Vet inte hur man VINNER bara, man blir inte av med det utan måste jobba emot det alltid, forever. DET är en skrämmande tanke. Men jag har iaf accepterat mer vem jag är, och vad jag har, och får deala med det utifrån de förutsättningarna jag har. Och det är otroligt befriande att tillåta sig själv vara öppen med det.. <3 Kram!
Ida

2013-12-25 @ 13:05:04
URL: http://tigermysig.blogg.se
Postat av: Angelica

Du skrev i en kommentar att du inte vet hur man blir en vinnare, men vet du?! Det är DU redan! Vilka steg du tagit, du vet att vi vet, du kan ventilera håret och din åbgest öpoet, du får styrka att fortsätta och hur du än vrider på det så är det i det öppna nu, inga fler lögner, inga fler hemligheter...och din efen dröm går nog snart att uppfylla, omedveten el ej, du ör en vinnare, du tar sakta över kontrollen, du är en krigare...världen är din scen, lets shine ❤️

Svar: Tack för världens finaste kommentar!! ❤️ Vad glad jag blev. Med "att vinna" menade jag att man inte blir frisk från Trichotillomani. Man får leva med det och kämpa emot det, alltid. Det skrämmer mig. Jag hade helst sett den fara och flyga all världens väg.
Tack och STOR kram!
Ida

2013-12-30 @ 00:15:18
Postat av: Angelica

Jag förstod att du menade det, men du är iallafall en vinnare! Du kanske inte kan bli av med sjukdomen, men du kan vinna över den genom att ta kontrollen <3 kraaaam

Svar: Tack ännu en gång, stor kram och GOTT NYTT ÅR på dig : )
Ida

2013-12-30 @ 23:33:15
Postat av: Lottan

Jag kan så väl relatera till den där nu-får-jag-inte-sabba-det-här-känslan, det är lite av ett dilemma det där med att börja resa sig från sitt missbruk/sjukdom (i mitt fall ätstörningar i ditt fall håret). MEN! Jag tror att det viktigaste är att bygga upp tillräcklig inre styrka för att inte gå i bitar OM det skulle skita sig - att kunna avdramatisera det och ba "hoppsan Kerstin" och sen resa sig upp igen. Inte fastna där i hjulspåret igen. Var stolt över dig själv när det går bra (för du ÄR så jävla bra) och var extra snäll och förlåtande mot dig själv om det någon gång går mindre bra. Det har iaf funkat för mig <3

Svar: Tack! Och så bra skrivet, jag förstår vad du menar.. : ) Jag ÄR stolt över mig själv. Har lyckats med "det här" ett par gånger förut, som längst tror jag att jag gått ca 2-3 månader utan att pilla, men jag har inte varit öppen med det för allmänheten då, och inte gjort sån "stor grej av det", lixom. Och de gånger jag misslyckats har jag fallit tillbaka hårt. Jag ska försöka att inte göra det den här gången, om det nu blir så. Tack för dina uppmuntrande ord, och jag önskar dig all lycka och styrka i kampen mot din sjukdom (om du fortfarande kämpar emot den!) - tack & kram! : )
Ida

2014-01-03 @ 16:09:40

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tack tack ♥


RSS 2.0