Anniversary!

Idag är det ett år sedan jag (med hjälp av Philip) rakade av håret igen och startade denna stora fight
mot min Trichotillomani! Än en gång. Denna gång med den största framgången hittills i livet! Jag är
fortfarande superstolt över mig själv och kämpar dagligen, trots återfall sedan i augusti. Så jag har
inte varit helt "ryckfri" sedan jag började, eh jag menar slutade. Om jag fortfarande hade "hållit nollan",
så hade det blivit ett år, nu den 12:e november. Men jag är fortfarande liiite starkare än sjukdomen,
tror jag, och bär min alldeles egen frisyr med huvudet högt.. 
 

 
 

Postat av: Elenor

Du passar ju asbra i rakat också! Har kollat in din blogg nu och jag kan säga såhär: jag återkommer ^^ Det känns bra att ha hittats av en till svensk som också har trich. Har mest hittat tjejer via instagram. Tack för kommentaren i min blogg, har svarat på den :)

Svar: Hej, vad kul att du tittade tillbaka! :D Trots att jag "börjat" plocka igen (alltså man blir ju aldrig frisk, det har jag accepterat och jag lär mig att leva med det) - så har jag inte blivit helt nedslagen av det. Men jag tror jag har det lite under kontroll, hehe, jag hoppas det iallafall. Efter att ha plockat i 19 år så är det ändå jättestort för mig att ha kommit såhär långt det senaste året, att ha slutat med peruk osv. Använder bara det när jag vill ha lite variation, inte för att jag MÅSTE. De fläckar jag fått har inte synts så mycket, och jag går fortfarande med mitt hår. Ute i det fria alltså. Men jag är lite splittrad i hårfrågan, just nu får det iallafall växa..... : )


Och TACK förresten <3
Ida

2015-02-22 @ 20:12:12
URL: http://gejland.blogspot.com
Postat av: Elenor

Ok, 19 år.. det är en lång tid. Hur gammal var du när det här började? Jag har för mig att jag skulle börja 4:an i mellanstadiet, 1997. Så det är 17-18 år för mig. Jag ville aldrig ha peruk när jag var yngre, men på senare år har jag velat ha lite variation. Köpte en 2009 av äkta hår, svindyr. Men har du tips på andra typ av peruker med bra hållbarhet fast till lägre pris så tar jag gärna emot dem :) Jag har vant mig med kort-kort och snaggat men mest av allt vill jag ha långt hår. Får du ofta fläckar på sidorna? Funkar en bandana bra då? Såg några bilder på dig med en sån.

Svar: Jag var 11 år. Mamma var döende i cancer och jag började först tappa hår av stress, sedan började jag plocka bort själv också.. Jag fick peruk samma månad som jag skulle fylla 16. Inget jag ville heller, men det var rätt nödvändigt och jag var ängå glad när jag fick det. Då det är en sjukdom har jag fått remisser via psyk och inte behövt betala hela kostnaden. Dock har jag fått bråka mycket om att få dem vissa år, med vissa läkare. Jag har använt syntethår i alla dess år, och de senaste åren har jag "hämtat" dem på Perukshopen i sthlm, personalen där är underbar och jag behöver endast betala 300:-/peruk i patientavgift. SKITFINA peruker. Bara när jag var yngre dolde jag fläckarna med sjal, innan jag fick peruk. Har använt peruk från oktober 2000 till mars 2014. Nu varvar jag lite men behöver inte längre för att dölja håret. Nu gör jag det bara för variation eftersom jag har peruker kvar som är schyssta.

...och ibland är det bra med peruk när jag inte orkar stå emot viljan att plocka...... som ett hinder, lixom.
Ida

2015-02-23 @ 13:06:50
URL: http://gejland.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tack tack ♥


RSS 2.0