8 years of independence?

Miche åkte hem imorse. Buhu! Redan strax efter 8 åkte han. När han hade åkt somnade jag om, och drömde sjuka
mardrömmar i flera timmar. Fy fan! Har pratat med honom två gånger under resan och det verkar gå bra iaf.
Han har tre personer med sig i bilen, och en hundvalp! Så delar de på soppapengarna.. everybody wins!
Förutom jag då... jag känner mig hemskt ensam : ( De sista dagarna har faktiskt varit jättebra, inte alls som de
helvetesdagarna som var tidigare!  Och då blir det ju extra uppenbart hur tomt det är här hemma nu..

Har nyss käkat frukost (ja, klockan är 15:09, jag VET); smörgåsar med leverpastej & gurka samt sylta & rödbetssallad, lite julbords-rest-feeling! Har bara EN endaste jävla liten tépåse kvar, och pyttelite mjölk, hur ska jag stå ut? Oh well, det är väl kanske inte mitt största problem just nu, but still. Jag är ju inne på min 3:e dag som "inte-längre-sjukskriven" nu, thanx to regeringen, och har helt ärligt ingen ANING om hur jag ska överleva ens januari.. och alla pratar om 2010 som om det ska bli världens bästa år? Hur ska mitt bli? Ärligt talat ser jag faktiskt fram emot mitt möte på Arbetsförmedlingen den 14:e LITEGRANN, för nu måste det fan hända nåt! Men jag är rädd att det blir exakt så som jag tror att det blir : skit. Det kommer inte hända nånting under de 3 månaderna som "programmet" håller på (eftersom jag redan gått till AF i 9 månader utan vidare framgång), och sen kommer det kanske hända ännu mindre efter det. Eftersom jag då är "välkommen till Arbetsförmedlingen och får ta del av deras resurser". Say what? Jag har tagit del av deras icke befintliga resurser i 9 månader redan!! Är det detta jag ska se fram emot? First of all, inga pengar, second of all, ett "program" på 3 månader, och sedan tillbaka där jag startade i april förra året? I don't think so!! Jag behöver ett JOBB!!! Inget program! Ingen tidsfördrivarkurs, ingen tidsfördrivarpraktik! Jag behöver ett jobb och en lön! Gaaaah!

Idag är det förresten 8 år sedan jag flyttade hemifrån. 8 år sedan jag ställde in mina flyttkartonger i min etta på Bergsgatan och åt pizza i den ärvda soffan, med en kartong som bord. 8 år! Fan vad tiden går fort. Jag var 17 då och idag är jag 25. Det värsta är att jag fortfarande (igen?) inte kan försörja mig själv, jag kan fortfarande inte få min pojkvän att vilja flytta hit (jag hade sambo de första tre åren i min etta...) och det känns fortfarande inte som om jag avancerat så värst. Från en hyresetta till en hyrestvåa lixom. Och nu kan jag inte ens betala hyran längre. Is this life?

Usch, nu ska jag dra på mig ett par raggisar och sitta i soffan och tjura.
Fuck you 2010. 


Postat av: Patrik | Bloggliv.WS | Livet i Bloggform

Har du funderat på att starta eget?

2010-01-03 @ 15:57:54
URL: http://bloggliv.ws
Postat av: Maria

Vad har du för utbildning då? Kan du inte börja plugga något? Du jobbade som lärare förut va? Bygga på ngt där kanske. =) Det är ju sjukt utvecklande och alltid bra att hålla igång huvudet.=)

Hoppas det ordnar sig.

2010-01-03 @ 16:59:36
Postat av: Ida

Har ingen utbildning. Jobbade tre år som outbildad bild- & musiklärare (med många år av estetiskt verksamhet i ryggen). Det var jättekul! Men överallt söker de utbildade lärare. Och folk med körkort. Jag har ju inget av det. Har funderat mycket på plygg, men vet ju inte VAD! Och sen är det nog inte så lätt att hålla sig flytande ekonomiskt med bara plugg och lån.. Tack, det hoppas jag också : )

2010-01-03 @ 17:40:26
URL: http://kawrtnee.blogg.se/
Postat av: Mia

Håller tummarna för att det löööser sig, så slipper du facking Arbetsförnedringen! Annars kan du ju jobba där, det är skitlätt. Man säger bara ''Titta på hemsidan, den är FULLPROPPAD med allt du behöver veta''.

2010-01-03 @ 19:12:08
URL: http://miaskriver.blogg.se/
Postat av: Sanna

Men om du pluggar får du iaf ca 7000-8000:-/månaden. eller ja får låna. Det är ju bättre än inget.

Kanske behöver läsa upp några kurser på komvux eller något?

Vilka jobb söker du? Sök alla jäkla skitjobb man kan hitta, å överallt. pendla till uppsala eller västerås eller sthlm e ju inte sååå farligt:) Sök ALLT ;)

2010-01-03 @ 19:35:15
Postat av: Ida

Jag har inte erfarenhet & utbildning som söks, och det jag söker som jag HAR en chans till får jag ändå inte.. och sen vill väl inte alla ha en halvtidsjobbare.. och sen tar jag inte vad som helst heller, jag klarar inte av allt - kanske mer än jag tror, men inte vilket jobb som helst.. I don't. Och var ska man hitta jobben att söka? Jag kollar ofta det som ligger ute. Och pendla? Om man fick lön i FÖRSKOTT kanske..

2010-01-03 @ 19:57:41
URL: http://kawrtnee.blogg.se/
Postat av: Sanna

jag ringde runt till alla ställen jag va intresserad av, det lönade sig:) jag kan smuggla med dig i min väska på bussen den första månaden ;)

2010-01-04 @ 09:49:24
Postat av: Jane

Jag befinner mig i exakt samma sits som dig, jag har inte ett öre på kontot och har inte haft jobb på evigheter, och precis som du klarar jag inte av vilka jobb som helst. Det är hemskt stressigt!

2010-01-04 @ 12:29:38

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tack tack ♥


RSS 2.0